De vraag naar verdeelbakken wordt steeds groter, en dat is niet zonder reden!
De waterverdeling wordt aanzienlijk beter met een verdeelbak. Het water wordt namelijk volledig over de laag eronder verdeeld.
Bij Trickles met een sproeibuis, wordt de sproeibuis normaliter in de bovenste laag toegepast, dit heeft als gevolg dat het vlak boven het filtermateriaal hangt.
Voordelen:
- Zeer efficiënt
- Energiezuinig
- Optimale waterverdeling
- Extra zuurstof bij het filtermateriaal
Iedere situatie is anders.
Wij passen de shower dan ook aan naar uw situatie en wensen.
Denk hierbij aan de aanvoer diameter, retour (waterval of buis uitloop), de perforatie van de verdeelbak, een of meerdere aanvoeren em retouren.
de aanvoer- en retour diameter kunnen in 50, 63, 75, 90, 110, 125 en 160mm uitgevoerd worden.
Voordelen:
- Afgestemd op uw situatie en wensen
- een (of meerdere) aanvoeren
- een (of meerdere) retouren
Bij veel vergelijkbare trickle/shower filters op de markt, is de onderste bak niet voorzien van een rooster. Dit heeft als grote nadeel dat je extra biologische capaciteit mist en daarbij, met dezelfde biologische volume een hogere opvoerhoogte creëert.
Wij passen standaard roosters toe in alle lagen, dus ook in de onderste (retour) bak!
Dit zorgt er voor dat je efficiënt en energiezuinig kunt filteren.
Voordelen:
- Minder opvoerhoogte
- Energiezuiniger
- Meer efficiënt benutte ruimte
- Compacter
Showers en trickles zijn bewezen filtersystemen.
Dit komt mede doordat het gebruikte filtermateriaal een vele hogere aanhechtingsoppervlak heeft voor bacteriën. De nitrificerende bacteriën zijn aerobe; dit wil zeggen dat ze goed gedijen in een zuurstofrijke omgeving.
Buitenlucht heeft een zuurstof verzadiging van 21%, vele malen hoger dan water kán bevatten. Hierdoor krijg je een snellere bacterie ontwikkeling.
Onze modellen Showers zijn zo geconstrueerd, dat er ze ook lucht aanzuigen tussen de bakken in. Middels een demonstratie met rook, kunt u dat ook duidelijk zien!
Wij krijgen doorgaans te horen dat klanten binnen 4 tot 6 weken verschil zien in waterkwaliteit met onze Showers!
Dit voordeel keert dus ieder jaar terug aan de start van het seizoen.
Indien u een beperkte ruimte hebt, of dat u het niet mooi vind om een shower op de vijverrand te plaatsen.. Dan kan een opzet shower een uitkomst voor u bieden.
Deze kunt u dan boven op een combi-trommel filter of kamerfilter plaatsen.
Tevens kunnen we u voorzien van een nieuwe bijpassende deksel, zodat u de originele deksel niet hoeft te verzagen.
Trickle en Shower filters zijn bewezen filtersystemen.
Vaak worden er combi-trommel filters geadviseerd, die theoretisch gezien zouden voldoen aan uw vijver en visbestand. Echter blijkt vaak in de praktijk dat het biologische volume toch aan de krappe kant is, door het voordurend meten van ammonia en nitriet.
Het gebruikte filtermateriaal dat doorgaans in dit type filtersystemen toegepast worden, hebben dan ook een veel groter aanhechtingsoppervlak voor bacteriën t.o.v. helix, k1 of matten.
Een opzet shower kan dan een perfecte optie zijn om boven op uw reeds bestaand filtersysteem te plaatsen.
Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.
Onze kamerfilters worden standaard geconstrueerd uit 10mm PP. Tevens wordt er een groef in de bodemplaat gefreesd, waar de wanden precies in vallen, de wanden worden dus in de bodemplaat gefixeerd.
De kokers die om het filter gelast wordt, worden standaard verzwaard met dikwandige gelakte en thermisch verzinkte stalen buizen.
Wij kiezen alleen voor de beste kwaliteit en A-merk materialen.
Zo kan een lange levensduur worden gegarandeerd!
Elke situatie is anders.
Wij passen het filter aan naar uw wensen en situatie. Denk hierbij aan het aantal en de diameter van de aanvoeren en retouren, de indeling van de kamers, beluchting enz.
Roosters
U kunt kiezen wat voor soort roosters u in de kamers wilt, denk hierbij aan kunststof roosters met een maaswijdte van 20x20mm, of RVS316 roosters met een maaswijdte van 5x5mm.
Beluchting
U kunt er zelf voor kiezen wat voor type beluchters er toegepast worden. Denk hierbij aan HDPE beluchters, keramische beluchters of membraan beluchters.
Tevens kunt u er zelf voor kiezen wat voor lucht aanvoer u in de kamers wilt. Denk hierbij aan PVC of slangen.